fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / риболовни състезания

16 Септември 12, 11:19 / Автор: Владимир Петровски
ПРИЯТЕЛСКИ ТУРНИР ПО УЛОВ НА ШАРАН -яз.Влашки дол 06-09.09.2012 год
На язовир Влашки дол за времето от 06-09.09.2012 год се проведе приятелски турнир по риболов на  шаран и амур .Мерната граница бе съгласувана със състезателите и бе 1,2 кг.Язовира отстои на 14 км от гр.Враца в посока гр.Криводол.След с.Лиляче има отклонение в ляво за язовира като се кара по посока на с.Власатица . Но може да се мине и през с.Бели извор, с.Власатица.След влизането в село Власатица има кръстовище на което ако се тръгне наляво се отива в центъра на селото , а ако се тръгне в дясно има табелка за Криводол.Именно натам трябва да се кара.Веднага след моста над р.Лева вдясно по посока на движението има чакълиран път по , който като се кара бавно се излиза на черния път водещ до язовир Влашки дол. Язовира е с дължина 1 км, обща площ 190 декара, ширина на стената 304 м. Има место което е обособено като паркинг, има навес служещ като столова, направена е и тоалетна за посетителите. Има на разположение и палатки , шалтета , които могат да се използват след предварителна уговорка със собственика на язовира Цветелин Цветанов.При провеждане на състезания се осигурява и храна, на място само след предварителна уговорка с организатора и собственик на язовира.Таксата е 5 лв на човек , а при редовно посещение се запхлащат 10 лв с право на ползване на три пръчки.  Дълбочината варира между 4-8 м.Там където се намира кулата на язовира е дълбоко 8 м. Зарибено е с шаран-див и гол, амур, толстолоб, едра каракуда, псевдоразбора.Таранката е без пари, шарана се таксува при желание за закупуване по 5 лв за килограм, а амура и толстолоба се връщат обратно.
Победители на състезанието излезнаха Васил Сарамандов и Мирослав Бамбурац от гр.Зайчар с общ улов от 114,6 кг шаран и амур при 72 часов непрекъснат риболов.На второ място се класира Илиян Василев и Стефан, а натрето място Жоро Рибата и Любо.Борбата бе оспорвана и до последно не се знаеше кой ще вземе второто и кой третото място. Имаше сътезатели които като количество вадеха риби , но същите бяха под мерната граница от 1,2 кг и това не им позволи да се включат в борбата за призовите места.
Който има възможност може да посети този прекрасен язовир Леката прохлада , която идва от балкана и отдалеченоста от града го правят чудесно място за релакс след сивото ни и напрегнато ежедневие

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3536