fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с болонезе

10 Март 12, 09:29 / Автор: по материали от "Рибарски" вестник
ЛЮБИМИТЕ ЛИЧИНКИ
уловите на този вид стръв са мног по добри,  отколкото на традиционния бял червей. Личинките на восъчния молец са много по едри от белия червей и рибите бързо ги намират. Те се харесват на големите риби.С тези личинки спокойно можем да ловим на река. За този вид риболов ни е необходим здрав прът тип болонеза с дължина 6-8 метра, с бърз строй.С нея можем да се справим на течение дори и при риболова на мрени в бързо течение. Въдицата обаче трябва да бъде лека , за да може риболовеца да я държи в ръка повече време без да се уморява.
Равномерно смъкване на влакното:
-на участъци с раномерно течение ни е необходима макара, която да гарантира плавно отмотаване на влакното,а потози начин и идеалното подаване на стръвта.За да се подава личинката колкото се може по естествено, влакното трябва да е дебело не повече от 0,16 мм, повода 0,12/0,14 мм.Съществуват две техники на успешен риболов с личинката на восъчния  молец:
- със свободно отпускане на влакното и с плувка.
В участъците с плитка вода и неравномерно дъно, можем дасе откажем от плувката. За дасе спускат личинкит е към дъното, поставяме на влакното верижка отсъчми. Влакното да е флуорисцентно за да можем по лесно да го контролираме. За риболова без плувка е необходима дълга пръчка.при риболов със свободен монтаж е важното да се почувства кълвнето.За тази цел изпънатото влакно се държи между палеца и показалеца.Кълванетата се появяват по лекото му подръпване. Разстоянието между куката и първата съчма да е не по малко от 30-40 см.Ако ловим с две личинки то задължително се поставя троен вирбел между повода и основното влакно., защото двете личинки ще се въртят на бурното течение като пропелер.

Плувка за дълбочина:
-на дълбоки места сравномерно течение е за предпочитане монтаж с плувка .Нейната товароподемност да е 2-5 гр, която се уравновесява с помоща на верижка от съчми. За да не се уплита монтажа то разстоянието между съчмитепо посока на плувката трябва да се увеличава.Тъй като течението на дъното е по слабо , горните съчми трябва да бъдат по тежки от долните. Верижката винаги се състои от не по малко от 4 съчми от 0,1 гр-1 гр Ако между осн.влакно и повода има вирбел то тогава можем дасе откажем от долната съчма , защото често самият вирбел е по тежък от 0,1 гр. Променяйки разстоянието между съчмите можем да накараме личинката ту да потъва по бавно или пък обратното да потъва по бързо. Монтажа от време на време се придърпва към брега, като по този начин сръвта ще се повдига над дъното. При риболова с плувка повода да е по къс-20/25 см.При риболов на мряна на дъно над самата кука се поставя една малка съчма с тегло 0,1 гр.Личинката на восъчния молец се нанизва от към главата като се прокарва по цялата  дължина на куката.Ако рибата е много гладна,могат да и се предложат две личинка като втората се закача през главата. Когато рибата кълве предпазливо,куката се забива по средата на личинката.В този случай има значително по малко празни засичания.Кукте които се използват при риболова на личинкатанавосъчния молец са вдиапазона №8-№12.Монтажа пририболов всредните слоеве трябвада се води малко по бързо.
Съхрняваме личинките при температура от +14 градуса.Най добре е да бъдат на прохладно място, а не в хладилник, в противен случай няма да се чувстват добре заради студа.На прекалено влажна или суха среда личинките на восъчния молец няма да могат да издържат.Идеалната за съхранение, е средната влажност на въздуха.Тогава без проблем можем да запазим личинките живи до 4 седмици.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.428