fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

12 Февруари 12, 17:45
КАКВИ ФИДЕРИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИ РИБОЛОВ НА ТЕЧЕНИЕ
Най вече се използват мощни фидери с дължина 4,2-4,5 м с горна акция не по малка от 160 гр, а по добре е  и да е по голяма.Пределната маса на фидера се сътои от тегло н ахранилката+захранката.Ако примерно акцията е 90 грама това означава, че най тежката хранилка е тази която можем да заметнем с нея около 60-70 гр.
Прекалено тежката хранилка ще окаже съпротивление при кълване,рибата няма да може да я повдигне и ще изплюе стръвта.Течението оказва силно влияние върху влакното между хранилката и повърхноста върху водата.За да намалим това влияние на налягането , трябва да се обере максимално от водата количеството влакно, а това може да стане само с дълга въдица, поставена на висока поставка почти вертикално.
След замятането трябва да се позволи влакното да провисне , за да се образува корем във водата.Течението постоянно ще отнася провисналото влакно далеч от върха , а на участъка между хранилката и повърхностното налягане течението значително ще се съкрати.
На дистанция 40-50 м от брега най добре се работи с монофил, а ако търсим по голяма дистанция-плетено.И в двата случея се използва шок-лидер с дължина надвишаваща 2 пъти дължината на пръчката.
Основното влакно да е с диаметър 0,22-0,25 мм, а когато е плетено 0,12 мм като шок-лидера е от монофил 0,30-0,35 мм.Задължително се поставя най твърдия куивертип, тъй като натечение кълванетата са посигурни и се виждат добре.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4274