Този кебап се приготвя, когато сме сред природата и най важното условие е да има жарава. На предварително издялани пръчки с дължина по 70-80 см редим в следния ред продуктите:
- сланинка оваляна в царевично брашно, късче хляб от горната или долната кора, парче чушка, маринована гъба, маслина без костилка. Печем бавно над жаравата като периодично обръщаме от всички страни. В тенджера нарязваме на ситно глава жълт лук, парчета бяло саламурено сирене.От шишовете отделяме хляба, който е поел мазнината и солта и е великолепно мезе за ракията.Късовете сланина и чушките слагаме в тенджерата, която сме оставили накрая на топлата пепел.Когато прибавим последните парчета от шишовете "друсаме" тенджерата, за да се смеси всичко в нея.След това върху резен хляб поставяме по няколко късчета сирене, което е поело аромата , на сланинката, парчетата лук, чушките. |