Продукти:
- 1 прясна зелка, глава кромид лук, крехко пилешко месце, сладък червен пипер, смлян черен пипер, сол на вкус, дафинов лист, олио/свинска мас/
Начин на приготвяне:
- зелката нарязваме на порции и с малко олио или свинска мас и чаена чаша вода задушаваме на котлона до готовност.Прехвърляме сместа в глинен гювеч.Месцето обръщаме с малко олио в незалепващ тиган докато побелее. Прибавяме към зелето и поръсваме с червения пипер, смления черен пипер, сол на вкус, дафинов лист.Похлупваме с капака и слагаме в студена фурна .От момента в който ястието заври печем на 170 градуса около 1 час.Изключваме фурната и оставяме ястието да се дозадуши на остатъчната температура. |