|
|
| 19 Юни 11, 14:34
/ Автор: vlado_fidera
|
ОСОЛЕН ЧЕРНОМОРСКИ ПАЛАМУД |
|
ПРОДУКТИ:
- Цели предварително почистени и измити под течаща вода черноморски паламуда, морска сол.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Предварително почистените риби се измиват под течаща вода и се подсушават с мека домакинска кърпа.Натриват се отвън и отвътре с едра морска сол и се редят в съд , който да не корозира от солта.Престояват в него 10 дни , като всеки ден обръщаме рибата и отделяме отделилата се солена вода.В съа рибите трябва да са наредени така че едната да е с главата на горе, а другата с опшаката надолу.След като минат тези 10 дни измиваме хубаво рибата и връщаме в съд с добре прилепващ капак на чието дъно сме изсипали 1 пакет морска сол.Всеки ред риба се отделя с пласт морска сол и така до изчерпване на материала.Последния пласт морска сол да бъде най малко на дв три пръста над последния ред риба.Прибираме на студено и държим 60 дни без да отваряме капака на съда.През това време рибата "зрее".Вадим парче от съда измиваме добре с течаща вода и нарязваме на тънки парчета.Отгоре поръсваме с нарязан на шайби кромид лук, заливаме с дресинг от лимонов сок,зехтин,копър и сипваме върху парчетата риба. |
|