fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

28 Март 12, 19:02 / Автор: МАРИО ДИМИТРОВ-в-к РИБАР бр.12 20-26.03.2012
ФИДЕР МОНТАЖ С ШОК-АМОРТИЗАТОР
Риболова на фидер стана доста популярен у нас пре последните няколко години Въдичарите търсят н дъно както едри така и дребни риби, но определено по интересни са едрите парчета. Било на на платени или свободни водоеми , тръпката при борба с тях носи най големи емоции.
  Пролетно време те са капризни и често това налага ползване на по тънки влакна които обче не издържат на напъните на едрата риба и обикновено късат. Ако пък се сложи по дебело вллакно, кълването преустановява. Тук н помощ идва употребата на шок-амортизатор, който обира напрежението , като същевременно с помага за самозасичането на рибата.
Ползва се противоуплитаща тръбичка и ластик/20 см/ с диаметър 1,4 мм.Той се прикрепва към външната страна на пръчицата в посока повода с куката.Захваща се с термошлаух. С края на амортизатора се стъкмява двоен възел, който в последствие се вкарва под шлауха.Чрез топлинно нагряване гумената връзка се свива и хваща здраво ластика..Взема се монофил с дължина 35 см. В двата му края се правят "ушета". При клупа, за който се закача основното влакно се защипва оловна тежест. Тя играе ролята на тапа. Близо до "ухото" където ще се закачи повод, се захваща другия край на ластика.Връзката се прави с армирано тиксо, устойчиво на вода. В крайна сметка се получава подвижен монофил в противоуплитащата тръбичка и стопиран ластик/20 см/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.101