|
|
| 06 Март 12, 12:03
|
ОСОЛЕНА СКУМРИЯ |
|
Необходими продукти:
- предварително почистена скумрия, 1 супена лъжица морска сол счукана на дребно,1 супена лъжица захар, смлян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Предварително почистената от вътрешности скумрия се измива с течаща вода и се подсушава.Натрива се със смлян черен пипер , морска сол, захар от вън и от вътре. Увива се в лист домакинско алуминиево фолио така , че от двете страни да влиза въздух.Ако рибката пусне повечко мазнина увиваме с още един пласт фолио/ но не вестник/
Прибираме на студено в хладилник над шкафчето за съхранение на зеленчуците и забравяме рибата, за 1 седмица.На седмия ден можем да я опитаме , като я нарежем на тънко и залеем със зехтин и лимонов сок на вкус.Поръсваме с пресен копър.На дъното на чинията слагаме нарязан на парчета жълт или червен кромид лук.Така приготвената скумрия е много вкусна и се е получила консистенция като на локум.Рибата е приятна , за консумация и не е така отровно солена |
|