|
|
| 22 Март 12, 13:28
|
ПИКАНТНА ПЪРЖОЛА ЗАДУШЕНА ПОД КАПАК |
|
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-4 ПОРЦИИ:
- 4 вратни пържоли
- 2 чаени лъжички черен пипер
-2 чаени лъжички сминдух
- 4 чаени лъжички шарена сол
- сол на вкус
- олио
ЗА СОСА:
-2 глави кромид лук
-7-8 скилидки чесън
-2-3 люти чушлета
- около 500 гр шунка
-4 супени лъжици доматено пюре
4 чаени лъжички черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Пържолите поръсваме от двете им страни с подправките. Пържимги в олио като съда покриваме с капак зада се задушават . Отцеждат се и към мазинната в която сме ги пържили добвяме лука, чесъна, лютите чушлета, шунката.Поръсват се и с черния пипер и се налива вода или бира 1 чаша. Добвя се доматеното пюре което е разредено с малко вода. Пържолите връщаме обратно в съда в който са приготвени и се задушават под капак за около 30 минути на не много силен огън.Капака на съда се замазва с тесто |
|