3 КГ ФИЛЕ ОТ ХЕРИНГА, 1 Л ВОДА, 100-150 ГР СОЛ, 1 ЧАЕНА ЧАША ВОДА, ЧАЕНА ЧАША ОЦЕТ, 1-2 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ГОРЧИЦА, СМЛЯН ЧЕРЕН ПИПЕР, ДАФИНОВ ЛИСТ, ОЛИО, БАХАР
начин на приготвяне:
- филето оставяме да престои в саламура с разчет 1 л вода + 100-150 гр сол, където престоява 48 часа. Отцежда се и се залива с чаена чаша вода, чаена чаша оцет, супена лъжица горчица. Така престоява още 24 часа. Редим плътно в буркани от лютеница , които са с винтовата капачка.Всеки ред отделяме с подправките.Заливаме с олио/зехтин.Престоява на студено 7 дни след което може да се консумира. |