ПРОДУКТИ:
-НАРЯЗАНИ НА ПОРЦИИ ЗЕЛЕ, МОРКОВИ, КАРТОФИ, ЛУК, ЧЕСЪН, ЧУШКИ, ПАКЕТ КАЙМА НАКЪСАН НА ДРЕБНИ ПАРЧЕНЦА, ОЛИО, СМЛЯН ЧЕРЕН ПИПЕР, ЧЕРВЕН ПИПЕР, СОЛ НА ВКУС, ПО ЖЕЛАНИЕ ИЗПЕЧЕНА НА КОТЛОНА ЛЮТА ЧУШКА ОБЕЛЕНА ОТ ЦИПАТА И ПОЧИСТЕНА ОТ СЕМЕТО.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаните на порции продукти сипваме в дълбока тенджера.Наливаме около 3-4 л вода , като водата трябва да дойде почти до гърлото на тенджерата.Сипваме олио и добавяме сол, червен пипер, смлян черен пипер.Щом водата заври добавяме накъсаната , на парчета кайма и намаляваме котлона. Варим до пълното сваряване на продуктите около 45 минути под капак.По желание при сервиране можем да поръсим с прясно нарязан магданоз/мерудия/ и да добавим нарязана на ситно и почистена от семето люта чушка. |