ПРОДУКТИ:
-Сланина с кожичка, прясно мляко, зелев сок, сладък и лютив червен пипер, смлян черен пипер, чубрица, кимион, чимен, морска сол начукана на дребно, пасирани скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- на котлона в съд слагаме равни количества прясно мляко и зелев сок.Изчакваме да заври и намаляваме котлона.Пускаме вътре парчета сланинка и варим 5-6 минутки. Отцеждаме сланината и оставяме да се охлади.Докато е още топла я овалваме в подправките и прибираме в плик за фризер.Съхраняваме на студено .
Тънко отрязани парченца сланинка поставени върху препечени филийки хляб натрит с чесън са идеалното мезенце за червено домашно винце от което като пийнеш направо ти кипва кръвта |