|
|
| 20 Юни 11, 14:22
/ Автор: vlado_fidera
|
ПЪСТЪРВА НА КЕРЕМИДА |
|
ПРОДУКТИ:
-1 пъстърва, нарязани на шайби исварени в подсолена вода картофи,настърган кашкавал,топено сирене, домат,лук, 1 ракиена чашка вино Керацуда, магданоз/мерудия/, сол, смлян черен пипер, лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-рибата се почиства и измива под течаща вода.Подсушаваме с мека кърпа и натриваме със сол и смлян черен пипер отвън и отвътре.Напръскваме с лимонов сок и оставяме да престои на студено около 30-на минути.През това време сваряваме нарязаните на шайби картофи и отцеждаме в гевгир.Редим на дъното на керамична керемида за печене с размер 15х7 см и вместимост 350 грама.Върху картофките нареждаме парченца домати и кромид лук.Дъното е предварително намаслено с олио.Слагаме рибата и поръсваме с настъргания кашкавал.Добавяме и парченца топено сирене от кутия.Сипваме ракиената чашка вино и печем на умерена фурна до готовност около 20-25 мин при температура 170-180 градуса.При сервиране поръсваме с нарязан на ситно магданоз. |
|