ПРОДУКТИ:
-една цяла пъстърва с тегло над 0,5 кг, домат,краве масло,лимон, тесто за пица
МАРИНАТА:
-зехтин, копър, пасиран чесън,сол, щипка две лютив пипер или чили
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Рибата се почиства от вътрешностите и се измива под течаща вода.Мариноваме я в смес от зехтин,копър, пасиран чесън, сол, чили.Престоява на студено 2 часа. Разточваме тестото да стане като кора.Нарязваме домата на шайби и разпределяме равномерно върху тестото.Върху него поставяме рибата, увиваме плътно с тестото и печем около 30 мин на фурна при температура около 170-180 градуса.След като извадим готовата риба заливаме с разтопено краве масло.Украсяваме с парченца лимон |