|
|
| 04 Март 12, 20:28
|
ЧЕРЕН ДРОБ С ЛУК, ЧУШКИ, МОРКОВИ |
|
ПРОДУКТИ:
-свински черен дроб, чушки, две глави жълт кромид лук,моркови, олио, сол на вкус , смлян черен пипер
НАЧИН НАПРИГОТВЯНЕ:
-Свинския черен дроб накисваме във вода и оставяме 1 ч , зада се отцеди хубаво кръвта.Отцеждаме го и нарязваме на кубчета , като го овалваме в олио и смлян черен пипер.Престоява на студено 30 минути . Нарязваме на парчета лука, чушките, морковите и по отделно ги запръжваме в олио.След това в тази мазнина слагаме да пържим дроба .В края на пърженето го осоляваме на вкус и смесваме с нарязаните , лук, моркови, чушки.При сервирането по желание можем да добавим и нарязан на ситно магданоз/мерудия/ и препечени на котлона люти чушки, на които сме махнали ципата и сме ги нарязали на ситно.Сервираме дроба докато е още топъл с мек хляб и студена биричка или охладено червено винце по избор
|
|