|
|
| 15 Юли 12, 13:13
|
ПИЛЕ ПЕЧЕНО В ТЕНЕКИЯ |
рецепта която е много вкуесн и се приготвя само сред природата |
Тази рецепта съм приготвял с приятели когато бяхме на яз.Искър в близост до местноста Мечката устието му
Вземаме предварително едно пиле около 1,2-1,5 кг.Ако сме много гладни ще вземем съответно повече пиленца. Предварително отделяме няколко стъклени бутилки от бира, които напълваме със сухо бяло винце или пък ако липсва такова вземаме бира в стъклено шишета. Сол и подправки на вкус.За препоръчване е към подправките да се добави риган /особено за тези които го обичат/.Мерак и глад -колкото повече толкова по добре. Пилето /пилетата внимателно се нанизват на бутилка и се слагат върху предварително почистено от боклуци място.Покриват се с тенекия от сирене на която е отрязан капака.Да няма достъп на въздух.Огражда се с огън , който да не е много силен, но да е постоянен и да е до височината на тенекията.След 60 мин махаме тенекията и с необходимото внимание махаме това което се е задушило и ухае апетитно и приятно.През това време ще ни се свива стомаха в очакване , но поне ще знаем за какво.
Айде наздраве и добър апетит на всички! |
|