ПРОДУКТИ:
- 2 черноморски паламуда, 3 кг домати, 2 чаени чаши олио, смлян черен пипер, дафинов лист, лимонов сок, сол на вкус, почистени и измити лозови листа.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- рибата измиваме обилно с вода , отцеждаме и подсушаваме.Нарязваме на порции с дебелина 1,5 -2 см.Поръсваме с лимоновия сок, сол на вкус.Престоява на студено 1 час.
На дъното на тенджера редим ред лозови листа върху тях домати, ред риба.Най отгоре се завършва с домати.Варим на тих огън в продължение на 1,5 час.Оставяме да се охлади.Нареждаме в буркани , като между редовете слагаме 1 дафинов лист, зърна черен пипер, 2 суп.л-ци олио.Най отгоре поставяме на кръст две лозови пръчки.Разпределяме соса от задушаването и доливаме в бурканите. |