ПРОДУКТИ:
-рибно филе,олио,стрък праз лук,зеленчуков бульон от кубче, щипка захар, соев сос, листа от китайско зеле,соеви кълнове, кълнове от люцерна.
МАРИНАТА:
-пюре от люти чушки, 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил,2 скилидки чесън,зехтин,лимонов сок,.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- правим маринатата.Накисваме рибното филе внея за 1 ч.Сипваме в тиган с незалепващо покритие малко олио.Добавяме рибното филе.Прибавяме още малко лютиво и марината, стрък праз лук,зеленчуков бульон, щипка захар, соев сос на вкус.Оставяме натих огън 4-5 минути.Махаме рибата.Към сместа попарваме листата от зеле, кълнове от соя и люцерна.С така получената вкусотия заливаме рибата. |