ПРОДУКТИ:
-филе от херинга 1 кг, сол,черен пипер, връхчета от розмарин
МАРИНАТА:
-Зърна черен пипер, зърно бахар, щипка две сол, щипка две захар, оцет и вода по 1 чаена чаша, нарязан на шайби червен кромид лук.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Филето натриваме със сол и смлян черен пипер на вкус.Редим в стъклена купа или съд от йенско стъкло.Правим марината от продуктите и варим 5-6 мин под капак , на не много силен котлон.Охлаждаме и с нея заливаме парчетата филе .Поръсваме с връхчета от размарин и похлупваме съда.Прибираме на студено за 1 денонощие и консумираме с пържени картофи и салата от лютеница с нарязан праз лук и малко олио. |