|
|
| 06 Юни 11, 11:26
/ Автор: vlado_fidera
|
РИБА В МОРСКА СОЛ |
|
ПРОДУКТИ:
-Едра риба за печене, пакет морска сол, сурови белтъци на 3-4 яйца, лимон нарязан на шайби с кората, картофки задушени в масло и коър.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Рибата почистваме и измиваме под течаща вода.Подсушаваме с мека домакинска кърпа.Натриваме със сол отвън и отвътре.По желание я натриваме с рибена подправка или смлян черен пипер.На дъното на тава за печене разстиламе пласт морска сол размесен с белтъците на 2 яйца.Слагаме рибата и намазваме с останалите белтъци.Покриваме с парченца лимон и добавяме останалата морска сол.Рибата трябва да е покрита плътно със солта.
Печем на силна фурна при температура 250 градуса за около 40 мин.
След охлаждане разчупваме солената кора и рибата сервираме със задушените в масло и копър картофки |
|