2 кг агнешки чревца предварително измити опд течаща вода и обърнати 2 пъти, кубче зеленчуков или гъбен бульон, 1/2 пакет краве масло, 3-4 супени лъжици доматено пюре, врезка пресен лук, джоджан, магданоз, сол на вкус, супена лъжица брашно с връх, супена лъжица червен пипер и по желаниеу нарязана на ситно и почистена от семето люта чушка.
Чревцата се изплитат като плитки на коса. Нареждаме в тава за печене и сипваме разтворения в топла вода бульон като 2 чаени чаши от него разбъркваме с доматеното пюре, масло, брашно. Осоляваме и заливаме сместа.Наръсваме с червения пипер, лука, магданоза, джоджана, лютата чушка. Печем на умерена фурна. Заливаме със соса от печенето |