|
|
| 16 Април 12, 10:47
|
ПЪЛНЕНО АГНЕ/ЯРЕ |
|
Цяло агне или яре, 2/3 от дреболийките, 2 връзки пресен лук, 4 глави стар лук, връзка джоджан, 1/2 връзка магданоз, черен пипер, 2 супени лъжици червен пипер сладък , 2-3 люти чушки, 1/2 пакет краве масло , 1 бутилка светло пиво, олио за намазване, чаена чаша ориз, булото на агнето
Агнето се измива и се натрива отвън и отвътре със сол. На места в месото правим порезни рани и запълваме с масло. Сваряваме дреболиите и ги нарязваме на ситно. Измиваме зелените подправки и ги нарязваме и тях на ситно. Лука нарязваме на кубчета. В съд слагаме лука и подправките. Добавяме сол, черен пипери червения пипер както и нарязаните на дребно люти чушлета. Разбъркваме добре и след това начукваме с дървено чукало. Прибавяме дреболийките и разбъркваме пълнежа. Напълваме агнето и в стомаха поставяме бутилката с бира , на която предварително сме пробили капачката. Зашиваме корема, намазваме с олио и увиваме с булото/кърпицата/ На дъното на тавата за печене поставяме клонки върху , които поставяме агънцето да си полегне за да не прегори по време на печенето. Сипваме три пръста бульон от варенето на дреболиите .Увиваме плътно с фолио и печем на силна фурна 3-4 часа след което сваляме фолиото и допичаме докато се получи една хрупкава апетитна коричка. Ако в пълнежа слагаме и ориз то тогава го запръжваме и задушаваме 10 минути. |
|