fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

03 Юли 12, 12:01 / Автор: по материал от вестник "Рибар"
ЗА ЕДРИ ПЛАТИКИ-КОЕ, КАКВО, КАК
В летния сезон платиката се превръща в една от най често търсените риби не само у нас , но и  на европейските водоеми.Едрите риби се улавят трудно и се хващат по-рядко.
Риболова с метод фидер е особено ефективен във водоеми с гъста популация на платиката. Хранителната смес много бързо ще привлече платиката. По метода на конкуренцията по едрите платики ще прогонят малките и ще се нахвърлят стръвно на  апетитната храна, позабравили защитните си инстинкти. На реки или на водоеми с редки риби фидера не е толкова ефективен, понеже е необходимо повече време, докато намери храната.В този смисъл трудно може да се разчита на динамика.
Повода-обикновено е добре да се залага на къс повод.Ако повода е по дълъг поради по голямата му дължина рибите няма да могат да се самозасичат ефикасно заради пълната хранилка. При заредена хранилка около 60-70 грама повода не бива да е повече от 15 см. Ако се спази това изискване то тогава ефекта от самозасичането ще е безспорен. Добре е повода да е от флуорокарбон най вече при интензивно облавяни водоеми.
Захранката- 1 кг панировъчно брашно, 500 гр царевично брашно, 200 г смляно маково семе, 50 гр куркума, 50 гр кориандър, 100 гр  Super Bremix на Сенсас. Там където платиката е свикнала да я хранят с пелети можем да заменим маковото семе с пелети.Добавката на бели червеи в захранката става непосредствено преди  замятанията на фидер кошничката.
Ароматизаторите- всеки риболовец сам засебе си преценява какви ароматизатори да постави в захранката , но да се внимава със синтетичните ароматизатори , понеже предозирането може да има отрицателен ефект.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.771