fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с щека

25 Октомври 11, 14:56 / Автор: Пламен Панталеев
ЗА СКОБАРИ НА ХЛЯБ
Това е една от най предпочитаните видове стръв за риболов на скобар по повечето реки.Методът, който той предлага, важи най вече за река Струма.По останалите реки по рядко се забелязва някой да лови по този начин, въпреки че методът навсякъде върши работа.

В топло време когато реките са малки скобар най добре се лови на троха. Трохата е много специфична примамка , като за целта не може дасе използва какъвто и да е хляб.Нужен е пресен ръчен хляб-трохата от такъв хляб се държи най добре във водата.
Откъсва се по едра троха, поставя се отгоре куката и трохата се прещипва два пъти около горната част на стъблото.Трохата не се прещипва отдолу, за да може, когато я хвърлим във водата, да набухне и да изглежда максимално естествена-именно и затова скобара я предпочита.Захранката е само от хляб.За захранката обаче несе използва пресен хляб а изсъхнал такъв.Обикновено 3-4 хляба се начупват и се оставят да съхнат 3-4 дни на сянка.Когато се разчупи средата на този хлаб трябва да се разпада на трохи.Сухия хляб се раздела на две части-на едното място средата, на другото корите.Корите се намачкват с малко вода до образуването на плътно тесто.От тях направете няколко топки за тежката захранка, като във всяка топка се поставя по един кръгъл камък.Така топките стават тежки и ще се задържат на едно място на дъното.С тези топки се захранва в началото и повече не хвърляме от тях.Хлебната среда се накисва до образуване на бяла каша и с нея се дохранва по малко по време на риболова, като трябва да се стремим да замятаме доста над нас нагоре срещу течението, тъй като течението носи много бързо хляба.Мътилката и частиците от средата на хляба направо подлудяват скобара и той се активизира много.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.7628