![](/_wm/statics/pink_img_1/spacer.gif)
![](/_wm/statics/pink_img_1/spacer.gif)
|
|
![](/_wm/statics/green_img_1/spacer.gif)
![](/_wm/statics/green_img_1/spacer.gif)
| 06 Август 12, 14:21
/ Автор: Любомир Дончев-гр.Пловдив
|
ПАНИРАНА БЯЛА РИБА |
|
ПРОДУКТИ:
-филе от бяла риба
-5-6 супени лъжици брашно
-4-5 разбити яйца
-малко прясно мляко около 1 кафена чашка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Натриваме филетата с подправки по избор и оставяме да попият подправките.Правим смес от 5-6 супени лъжици бяло брашно/тука бих добавил от мен равни количества царевично и пшеничено брашно / разбити жълтъци и белтъци на 4 яйца, кафена чашка прясномляко.Всичко това разбъркваме внимателно докато получим смес гъста като за палачинки.
Парчетата риба панираме в тази смес и оставяме да престоят около 2-3 минути.Пържим в силно загрято олио до готовност.Отцеждаме от мазнината в която са пържени и сервираме с подходяща салата според сезона. |
![](img/spacer.gif)
|