ПРОДУКТИ:
- ПО ЕДРА РЕЧНА РИБА ПОДХОДЯЩА ЗА ПЪЛНЕНЕ, 200-250 ГР БЯЛО МЕКО САЛАМУРЕНО СИРЕНЕ , НАРЯЗАН НА СИТНО МАГДАНОЗ, ГОРЧИЦА РАЗРЕДЕНА С МАЛКО ВОДА, ЧЕСНОВИ СКИЛИДКИ НАРЯЗАНИ НА ДРЕБНО, МАЩЕРКА, МАСЛО
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Уловената или закупена от магазина речна риба се напълва със смес от натрошено саламурено сирене, размесено с горчицата, магданоз, мащерка, чесън, масло.Предварително се осолява отвън и отвътре . Коремната кухина на рибите затваряме с по две , три клечки за зъби или ако имаме търпение ги зашиваме с конец.Намазваме с малко олио и увиваме в два пласта домакинско фолио или хартия за печене.След това поставяме върху глина и правим нещо като калъп така че рибата изцяло да остане вътре.
Кладем огън и изчакваме да се образува жар, в която поставяме калъпчето и печем около 60 минути като от време на време махаме жарта и отгоре поставяме горещи въглени.
Разчупваме калъпчето и изваждаме отвътре това, което се е задушило и очаква да го изядем в пълния му блясък. |