fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

09 Октомври 12, 09:29 / Автор: Даниил Иванкин
Както захранваш така ще ловиш
Аз и мойте приятели , фенове на фидерния риболов сме разработили по метода  "проба-грешка" някои работещи рецепти за най посещавани от нас водоеми-реки и язовиири, което ни помага да се ориентираме по-бързо в обстановката.
На какво да се обърне внимание? За мен подготовката на захранващата смес е цяла наука , която продължавам да усвояам.В условията на нарастващ рибарски пресинг, рибата става по капризна и мнителни, бъро привиква към определен вкус и миризма и  времето се налагат корекции.Представете си картината на ежедневно посещаван водоем.Наоколо има много рибари и всеки иска да хване риба, предлагайки разни лакомства.Това и е един вид конкуренция-рибата има възможности за избор и ще се наложи творчески подход със захранката, зада и се хареса повече, отколокото на колегите. Никой не знае кога рибата ще предпочете миризмата наканела, шоколад, анасон, някакъв плод.И все пак не бива да се прекалява с ароматите. Това може да доведе до обратен ефект.По добре по слаба ароматна храна, отколкото преароматизирана.
По отношение на цвета-някои колеги подкрепят тезата, че захранката трябва да контрастира с дъното.В повечето случеи рибата ще се смути от контрастната разлика, особено ако водоема е бистър и в него преобладават хищници.На фона на светлра храна мирните риби се чувстват видими и оттам-уязвими.Корекциите в цвета на захранката стават лесно-не само чрез смесване на подходящите захранки, но и чрез добавки, включително глина с цвета на дънния грунт.По метода" проба-грешка" може дасе добави обезмаслено кокосово брашно, царевично брашно, меласа, захар, и други продукти с хранителни стойности.
Сипват се малки дози вода и се разбърква енергично при всяка водна порция и едва след това се сипва нова.Добре приготвената , пресята и овлажнена бухнала маса трябва лесно дасе  слепва на топки и да се задържа без проблеми в хранилката.А колко ще е , зависи пак от обстановката-дали ще се лови в стояща вода или на течение.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0893