fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

05 Май 12, 09:21 / Автор: по материали на вестник "Рибар"
ФИДЕРЕН РИБОЛОВ НА "КЪСО"
Фидерът може да бъде много силно оръжие и в непосредствена близост до брега, даже това ще даде възможност за максимално олекотяване на линията. От там пък ще скъсим пътя към най мнителните риби.
Какво означава олекотен риболов на фидер? Например, ако избирим най тънкия връх на специализирания прът/съвременните модели разполагат с по няколко различни като чувствителност, взаимозаменяеми връхни секции/, да разчитаме на къс модел прът, до 3,6 м, понеже няма да се изисква силен мах и линията се контролира добре дори ис по къса въдица. Разбира се , отиваме и на по малка хранилка, за която ще е необходимо по тънко влакно.Най приемливия вариант е влакно 0,14 мм максимум до 0,16 мм , за основно и повод с 0,02 мм по тънък от основното влакно.Ако водата е бистра и липсва сериозна дълбочина дори можем да слезем и по надолу.Куката е според големината на ловените риби, но като сме тръгнали с олекотяването то нека да бъде не по голяма от №16.На нея без проблем можем да закачим 2 бели или две пинки . подобна кука можем да извадим риба към килограм.
Повече прецизност при замятането:
-Махът да е олекотен , плавен и без силови действия. Все пак става въпрос за риболов на "късо" от порядъкана 10-15 метра. Такова разстояние се постига без всякакви усилия, по скоро опасенията са да несе прехвърли тази дистанция. Ако липсва усет в замятането , можем да използваме клипса на макарата, като по принцип влакното се защипва под клипса на макарата, като по този начин се постига необходимата дистанция. Предвид близоста на замятане
ПРЪТЪТ СЕ ПОСТАВЯ ПОД ЪГЪЛ ОТ 45 ГРАДУСА
-спрямо брега.Линията се изпъва по стандартния начин , докато връхната секция леко се свие, което означава че всяко следващо потрепване и свиване ще означава сигнал за кълване.
В началото захранваме с по рехава захранка с няколко контролни замятания като тази захранка пада на дъното по бързо, после темпът на презамятане се разрежда.Засича се веднага при всяко енергично свиване на върха на пръчката.Махът не бива да е много рязък заради късото разстояние иневъзможноста от голяма разтегливост на влакното. Аванса да е перфектно регулиран, зада се избегнат неприятни изненадии късане на влакното от по- едри риби

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1335