fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / риболов с плувка

22 Март 12, 09:14 / Автор: ДАРЪН КОКС
ДЪЛЪГ ИЛИ КЪС ПОВОД-ИМА ЗНАЧЕНИЕ
Дарън Кокс е един от известните английски състезатели.Той е рекламно лица на френската фирма Гарболино за Великобритания. Той е всепризнат експертв областа на риболова с щека и мач. Според него дължината на повода играе важна роля за улова на повечето риби.
Той обяснява , че на практика рибата има визуален контак почти само с тази част на линията. Майстора съветва поводите винаги да се правят с една и съща дължина, а не примерно при скъсване да се връзва по -къс или по-дълъг от първоначалния.

Дължина 10 -сантиметра:
-Когато лови дребна риба или закача вердевас на куката Дарън връзва повод с тази дължина.Това му дава възможноста да реагира мигновено при положение че пипа предпазлива риба дребосък . При улов на уклей той скъсява повода на 8 сантиметра, за да  реализира успешен улов при всяко кълване.

Дължина 15 - сантиметра:
- В 90% от случаите Дарън Кокс лови с тази дължина. Този повод работи добре независимо от основното влакно поради това , че има оптимално разстояние до куката. Подходящ е както при риболова на шаран така и за дребна бабушка.Винаги се слага един дропер над повода, за да се отчете и най плахото почукване на риба. Когато обаче се лови каракуда или шаран в близост до шавари или руга растителност , утежнението се групира непосредствено над повода. Такъма така е по ефективен.

Дължина-20/25 -сантиметра:
- С повод чиято дължина е  такава стръвта пропада по най естествен начин. Тази дължина често се използва при изтичане.Удачна е и при риболов на "полягане" на дъното.  Когато се закача хлебна шайба или зърно коноп именно тази дължина на повода е най добра.

Дължина 30-сантиметра:
- Тази дължина е най подходяща при риболов на мач, понеже дава най разнообразни възможности за позициониране на стръвта /около и над дъното/. Значителната дължина позволява постоянно да се експериментира  каква част от повода да лежи на грунта . По тази причина е  удачен за риболов на близалка.

Дарън обобщава че при активно кълване е добре да се използва къс повод, а когато ситуацита е деликатна или рибите са капризни -куката се връзва на по-дълго влакно.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0925