|
|
| 06 Март 12, 12:47
|
ЗАДУШЕН ОРИЗ СЪС МОРКОВИ, ЧУШКИ, ЛУК |
|
ПРОДУКТИ:
2 чаени чаши бланширан ориз, 3 чаени чаши вода, 3 супени лъжици олио, 1 кубче бульон от зеленчуци, нарязан на порции жълт кромид лук, моркови нарязани на тънки и дълги парчета., олио за пържене, сол и смлян черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-В съд на котлона сипваме 3 чаени чаши вода, 3 лъжици олио и добавяме 1 кубче бульон от зеленчуци.Щом заври прибавяме две чаени чаши бланширан ориз и намаляваме котлона на две за 10 мин.След това изключваме котлона и оставяме ястието под капак за още 5 мин. Отделно в мазнината запръжваме лука и морковите по-отделно и след като ги отцедим от мазнината добавяме към вече задушения ориз.Поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус и по желание поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз |
|