|
|
| 04 Март 12, 20:58
|
КЪРВАВИЦА С ДОМАТЕН СОС НА ФУРНА |
|
ПРОДУКТИ:
- Домашно приготвена кървавица, доматен сок, олио, пасирани скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- Кървавицата я нарязваме на парченца и поставяме на дъното на тенджера в която сме сипали малко мазнинка.Обръщаме кървавицата в мазнината, за няколко минути и оставяме да се отцеди. Редим на дъното на тава за печене и заливаме с доматен сок така , че да я покрие. Добавяме и пасирани или нарязани , на дребно чеснови скилидки Включваме фурната на 175-180 градуса и печем кървавицата 15-на минути.
Става едно чудесно мезенце, за бирата
Време за пържене на кървавицата-3 минути
отцеждане от мазнината -5 минути
печене на кървавицата във фурна -15 минути
Общо време за приготвяне на ястието около 25 минути |
|