fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

МОРСКИ РИБОЛОВ / От брега

24 Юни 11, 14:48 / Автор: Николай Светлев-доцента
ТАРИКАТСКИ МОРСКИ ТАКТИКИ
Отпечатено в книгата" Финтовете в риболова"
ЗАХРАНКА В МОРЕТО:
- нашите въдичари пренебрегват този факт и това е много жалко.Когато е бил в Испания на Ники Светлев му е направило впечатление че непосредствено до ловящите риболовци е имало кофи с черпаци.Съдържанието е било мешавица от кръв, карантия,рибни остатъци и т.н.
Тук по нашите морски брегове е друго.С нагазване се  наскубват  3-4 кг миди, които направо се трошат върху бетона на кея.С тази смес захранваме на дистанция пред риболовеца толкова колкото е дължината на пръта.На куките с № 1-2 се закача мускула на предварително подбрани миди.По този тачин за около 2 часа може да се напълни един живарник прилични попчета.
Освен месни и протеинови захранки за близък дънен риболов, може да се използва и подхранка за риболов на "леко" при пелагичните/повърхностни /морски риби както е например иларията .За примамване са добри хлебни трохи, стрити на прах котешки и кучешки гранулирани храни.
Според Ники Светлев калкан може да се улови с дънна въдица подадена от брега.Най добрата стръв за калкана е мускулестата част от тялото на хищния охлюв рапан.
С помоща на хирургически клещи се изважда тялото от черупката, отстранява се пихтиестата част  и се връща обратно в черупката, а мускула се оставя да изсъхне на слънце-така той се задържа по здраво на куката.След това замятаме черупките с пихтията навътре , колкото се може по надалече в предполагаемата зона на риболов-това ще е примамката.Монтажа на въдицата е с подвижна тежест и две куки от които едната е над тежеста , а другата е под нея.По този начин се ловят не много едри калкани в пристанища, буни от мостици, а не в открито море

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1253