fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с телескоп без водачи

03 Април 12, 10:13 / Автор: материал от "Рибарски" вестник-15.02.-14.03./2012
РИБОЛОВНАПЪСТЪРВА С ДИРЕКТЕН ТЕЛЕСКОП
В потоци и малки балкански реки един 6 метров директен телескоп ще е добрия избор, защото в много от случаите подобни места са обраснали с растителност, придвижването винаги да става със сгъната въдица.
След заемане на позиция в долната част на участъка, слагаме пръчката под мишницата си и хващаме с дясната ръка горната част на най долната снадка. С лявата разпъвме телескопа от към върха. Въдицата се разпъва напред, така че няма опасност от заплитане, ако евентуално над нас има клони на надвиснали дървета .
Линията се стъкмява по следния начин:
-Дължината на влакното не е повече от 1,5 метра. В горния край по дебело влакно с диаметър около 1 мм. Основното влакно е 0,16 милиметра. На него се монтират цепени съчми различни по размер и грамаж, следва повод, кука. Тежестите да са  с общо тегло не повече от 0,75-1,0 грам , като разстоянието между тях е от 3 до 5 сантиметра.Между повода и основното влакно задължително се поставя вирбел , за да се намали вероятнота от усукване.
В качестовото си на стръв най често се използва местната стръв-лежляци, земни червеи или парчета от тях,ларвата на восъчния молец, мамарец, ручейник

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2947