|
|
| 22 Март 12, 15:39
|
ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАНИ РИБНИ ПОДПРАВКИ |
|
1.Бял пипер-при натриване на рибата
2.Бахар- кто вкусова подправка в марината но не повече от 2-3 зърна
3.Босилек- на ястия от задушена риба
4.Вегета- вкусова подправка , маринати
5.Девесил-рибени чорби
6.Джоджан-рибни ястия вгърне, плакия
7.Джинджифил-натриване на риба, маринти, пушене на риба
8.Естрагон- рибни ястия в гърне
9.Зелен пипер- при ястия на фурна
10.Индийско орехче-рибни ястия на фурна и то само на върха на ножа.
11.Кимион-за ароматизиране на риба
12.Къри- при печени ястия на фурна
13.Кориандър- ястия на фурна,маринати
14.Кардамом- при пушене н риба
15.Канела- при сосове
16.Лимон- при ястия на фурна, маринати
17.Лимонтузу- при мариноване
18.Мащерка-при рибени чорби и риба на фурна
19.Пимента-при ястия на фурна но не повече от 1-2 зърна
20.Пащърнак-рибени чорби, ястия в гърне
21.Риган-ястия в гърне
22.Русалия- ппри консервиране
23.-Розмарин-ястия на фурна, маринати
24. Салвия-при консервиране
25. Синапено семе-при мариноване
26.Карамфил-рибени сосове, маринати
27.Тарос-рибни ястия в гърне
28.Табаско при рибни сосове
29.Хвойнови връхчета-при желиране
30.Хрян-сосове
31.Целина-рибени чорби,ястия в гърне
32.Чимен-при кайзероване на риба
33.Шафран- приварене и пир ястия на фурна, но не повече от 3-4 щипки
|
|