ПРОДУКТИ:
- 500 гр филе от речна риба, 2-3 главички жълт кромид лук, 6 суп.лъжици мазнинка, 6 суп.л-ци доматено пюре, 2 суп.лъжици вода, чаена лъжичка червен пипер,1,1/2 чаша вино, брашно, магданоз/мерудия/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
филето се осолява навкус и се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Престоява на студено 30 минути да ароматизира. Лука задушаваме в мазнината, 2 суп.л-ци вода.Добавяме доматеното пюре, чаена лъжичка червен пипер/сладък или лютив/ и виното.
Щом кипне добавяме рибата , която предварително сме оваляли в брашно.Варим 15 мин на тих огън.При сервиране поръсваме с магданоз
Така приготвената риба е подходяща и за диабетици |