fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

31 Март 12, 11:29 / Автор: Ивайло Пешев-вестник "Рибар"
ЗА ТРОФЕИ СЪС ЗЕМЕН ЧЕРВЕЙ
БОБ ДУЛЪН е  известен със своите пристрастия към риболова на фидер.Англичанина е посветил доста години в практикуването му и определено има какво да покаже.

В началота на пролетта той посещава два частни водоема в местноста Месингам, близо до Скънторп, Северозападна Англия. Първия се обитава от по едри шарани , а втория от трофейни речни кефали, костури, платики и бабушки.В своята практика той е достигнал до извода , че земния червей работи безотказно.Той е любим за почти всички видове риби. По обемна стръв е от торния червей и именно това предизвиква интерес у трофейните риби.Не купува червеи а ги събира в близост до някакво игрище, за крикет привечер.Съхранява в пластмосова кофичка с прясно окосена зелена трева.

ТАКТИКА НА РИБОЛОВА

Дълбочината на езерата варира между 2-3 метра.Използва два фидера. Единия замята на отсрещния бряг  до надвиснали дървета или крайбрежна растителност. Там търси едри кефали и костури. Другата въдица замята в открита вода, посредата на водоема, където очаква да удари някой по едър екземпляр-шаран. Тактиката и в двата случая е еднаква.Ползва пластмасови хранилки с тегло 20-30 грама заради лекотата им.Напълва ги с глина и накълцани земни червеи, които изпускат много приятен ароматен сок. Пръста събира от поляната зад водоема. Средно в една хранилка слага не повече от два накълцани земни червея.Първо поставя месото , а след това отгоре затиска с глината. Така кошничката доста бързо освобождава товара си и съответно работи по ефективно. За стръв нанизва цял земен червей.

ПРОСТ И ЕФЕКТИВЕН МОНТАЖ

Винаги се старае да ползва максимално прост монтаж. Този , който е негов патент   работи отлично. На основното влакно има нанизана самоделно приготвена противоуплитаща тръбичка, в чиито край има корково топче и пластмасово "ушенце" В долната и част пуска къс монофил, а към него монтира хранилката. Идеята е коркът да плава над дъното, като по този начин го държи отгоре, над закачките. Техниката е много успешна във водоеми , които са обрасли с трева или тиня по грунта.Куката връзва на повод с дължина 30 см .Тежеста е подвижна и при кълване рибите не усещат никакво съпротивление.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8058