fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ / Риболов с фидер

06 Октомври 11, 11:48 / Автор: по материали от "Рибарски" вестник
ДЕЛИКАТЕН РИБОЛОВ
Видове дънни въдици
  Днес въдиците за риболов на дъно се разделят на два основни типа:
- Фидер - по тежка въдица предназначена за риболов не само във водоеми със стояща вода, но и на силно течение и за замятане на тежка до 150 гр хранилка на разстояние над 100 м.
Пикер- по лека и деликтна въдица за риболов на дъно.
 По правило акцията на пикера е вдиапазона 10-40 гр, и вместо хранилка обикновенно се използва тежест.И вата варианта имат минимум по два сменяеми върха с различна твърдост, приложими в различни условия.
Мултипикер- в участъците от реки и канали или проточни водоеми , където течение практически липсва, е възможна употребата на мултипикер.Разликата м/у пикера и мултипикера е тази че с мултипекера се позволява замятане на малко по тежки хранилки.Тя гарантира по голям улов , отколкото с тази която е за дънен риболов.Пикерът кара риболовеца постоянно да "работи" като държи въдицата в ръка и не отделя очи от върха, тъй като жертва на този монтаж може да стане всяка една риба.

Връх- За успешен риболов е необходимо да изберем правилния връх.Колкото по мек е върха толкова по чувствителен е такъмът.В стояща вода или на места където липсва течение не е необходима да се използва връх по тежък от 20 гр.Тогава кълването придобива особен "характер".Ако твърдият връх демонстрира рязък"удар" при мекия има по продължителни придърпвания.По характера на сгъването на върха и придърпването лесно можем а определим каква риба тегли в момента и доколко е активна.Мекия връх дава информация за по нататъшно действие.
Когато има силен вятър то може върхът да потопим под водата и да потопим основната част от влакното.Не се претиснявайте от по твърдите върхове:
колкото е по голяма дистанцията и колкото е по- силно течението, толкова по -силно и решително кълват рибите.



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8833