ПРОДУКТИ:
-Свински кожички рулца, свински джолан,свински бекон,чесън, черен пиер,сладък червен пипер, сол, домакинско алуминиево фолио
НАЧИ НА ПРИГОТВЯНЕ:
- на масата разстиламе два листа домакинско фолио. Върху тях разстиламе пласт свински кожички предварително почистени от мазнината. От двата края трябва да останат по 5 см фолио , което да прегънем.
Върху кожичките слагаме месо от джолан предварително сварен или леко запечен.Поръсваме с червен и смлян черен пипер и ситно нарязан чесън.Парчетата бекон нареждаме най отгоре.Завиваме внимателно а руло .Нареждаме в съд в , който сме сипали вода и зелев сок и варим на тих огън 1 час , като предварително на 10-на места дупчим фолиото, за да се изпарява излишната влага.След сваряването оставяме на студено за 1 ден.С такова "сиромашко" мезе се изпива доста количество твърд алкохол или домашно вино Много е жадно това мезе.Каквото му сипеш всичко пие и все не му стига То ракия пие , вино пие с кани, бира с каси, а на всичко отгоре на сутринта и вода пие с литри |