ПРОДУКТИ:
-Черноморски сафрид, вода, дафинов лист,оцет,бахар, черен пипер,масло/маргарин Бела/, доматено пюре, чесън, бяло вино.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
- филетата от предварително почистения сафрид се начукват с чукче за шницели и се накисват в предварително сварена марината от:
- вода, дафинов лист,оцет,бахар, черен пипер.
След отцеждане се намазват скраве масло.Върху всяко филе се слага доматено пюре,предварително разбито с чесън и смлян черен пипер.Навиваме филетата като охлюви и подреждаме изправени в тавичка намазана с олио и заливаме с бяло вино до половината.Печем в сгорещена фурна при температура не по висока от 170-180 градуса.Сервираме с пържени картофки или картофена салата с лук.На такава риба и подхожда чашка две бяло вино от типа Траминер от "Хан Крум" или пък "Керацуда". |