ПРОДУКТИ:
-около 1 кг филе от по постна риба, 2 мялки главички кромид лук, корени за супа, 1/2 кг картофи, винена чаша сухо бяло вино, настъргана кора от лимон, сол и смлян черен пипер на вкус,олио, 3 яйца,магданоз, пасиран чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Филето мариноваме в смес от 1/2 чаша вино,1/2 кафена чашка олио, настърганата кора от лимон, сол ,смлян черен пипер.Престоява в маринатата 30 минути.В останалата част от виното задушаваме корените за супа , картофите и лука и кафена чашка вода.Готовата смес изсипваме върху маринованата риба и печем на умерена фурна при температура от около 170-180 градуса.След 15 минути вадим тавата и рибното ястие заливаме с предварително разбитите яйца в които слагаме малко пасиран чесън.Поръсваме с нарязания на ситно магданоз така че да заприлича на пролетна градина.Допичаме докато ястието придобие апетитна хрупкава коричка.
Сервираме веднага с питие по избор на консуматорите. |