fishingbg.dir.bg

  [BG]   RU   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(192)
Сайт за риболова на Владо
СЛАДКОВОДЕН РИБОЛОВ
Новини
МОРСКИ РИБОЛОВ
Видео
РИБОЛОВ С ПЛУВКА
Фото Галерия
Лични файлове
Календар
Адреси
Списък
Каталог
За контакти
Връзки към риболовни сайтове
ястия подходящи за диабетици


РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ СТАТИИ И ПУБЛИКАЦИИ Анкети монтажи за фидер риболов РИБАРСКА КУХНЯ

РИБАРСКА КУХНЯ И РЕЦЕПТИ / РИБАРСКА КУХНЯ

06 Март 12, 13:03
РИБАРСКИ ПЛЕТЕНИЦИ
ПРОДУКТИ:
Рибно филе от риба по избор, брашно за овалване на филетата , олио за пържене, смлян черен пипер, сол на вкус, тесто за палачинки, нарязан наситно пресен магданоз, ракиена чашка сухо бяло вино, соев сос на вкус, по желание пасирани скилидки чесън, 1/2 супена лъжица горчица, 1 супена лъжица царевично нишесте, за сгъстяване ,
Пълнеж за палачинките:
-нарязани на тънко парченца пилешко филе, парченца прошуто/италианска шунка от Модена/, нарязани на ситно мариновани гъбки или кисели краставички и маслини без костилките напълнени с чушка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Филето натриваме със смлян черен иперри сол на вкус и оставяме на студено 30 минути. Слагаме го върху дъска за рязане и начукваме с дървено чукче за пържоли .Нарязваме на тънки и дълги ленти с дебелина около пръст , като от едната страна оставяме не нарязано 2-3 см , за да не се отделят нарязаните ленти филе.Внимателно изплитаме като плитка на коса и овалваме в брашното.Оставяме така 10-на минути да поеме и пържим в не много силно загрято олио, като обръщаме равномерно от всички страни докато се изпържи.Отцеждаме  от мазнината и готовите плетеници слагаме върху приготвени палачинки , които сме напълнили с плънката.В мазнината от пърженето добавяме ракиена чашка сухо бяло вино, соев сос на вкус, горчицата, нарязан на ситно пресен магданоз, супена лъжица нишесте, за сгъстяване .Бъркаме непрекъснато до пълното сгъстяване .С така получения сос заливаме готовите плетеници 
Сервираме веднага с подходящо питие по избор в случая охладено бяло винце или бира.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4883