За 8 порции:
-1 пиле,250 грсвинско месо отгърба,, 500 гр телешко, 250 гр сланина , 300 гр зелени маслини без костилките, 2-3 свински ребра,лъжичка зърна черен пипер,мащерка, дафинов лист, 1/2 л сухо бяло вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистваме пилето и го обезкостяваме.Мариноваме го в смеис от:
бялото вино, даф.лист, мащерка.Престоява на студено не по малко от 2 часа. Отцежда се .Запазваме филето а другото накълцваме на дребно със сланината , свинското, телешкото. Осоляваме и прибавяме черния пипер, мащерката, поръсваме с марината. На дъното редим ребрата, а върху тях част от приготвената смес , добавяме нарязано на ситно пилешко филе, маслините.Печем на фурна на водна баня.Ястието се консумира студено.Подходящо питие за това ястие е червеното вино от типа на Мерлото, Кабернето. |