|
|
| 04 Март 12, 18:33
|
ПЪРЖЕНО ФИЛЕ ОТ ХЕРИНГА |
|
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- охладено филе от херинга, прясно мляко 1 л, светло пиво 0,5 л, равни количества царевично и пшенично брашно, олио за пържене, сол и смлян черен пипер на вкус/рибена подправка/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
-Филето се натрива със сол и смлян черен пипер или рибена подправка и престоява на студено-30 мин .Престоява накисната в прясното мляко 1 час, отцежда се и се накисва за още 1 час в бирата.Отново се отцежда и се поръсва с царевично и пшенично брашно в равни количества 1:1. Пържим на не много силен огън като обръщаме от всички страни, за да се изпържи равномерно.Готовите филета отцеждаме върху домакинска хартия за печене или върху салфетки.Сервираме със салата според сезона и питие според избора на консуматора
Мариноване на филето -30 минути
престояване в прясно мляко -60 мин
престояване в бирата-60 минути
пържене на рибата -20 минути
Общо време заприготвяне на ястието- 2 часа и 50 минути
|
|